Test intolerancije na hranu


Intolerancija na hranu je stanje preosetljivosti ili hipersenzitivnosti na odredjene sastojke hrane ili pica koje nastaju usled produženog i povećanog unosa odredjenih namirnica.

Pravilna ishrana

Primena pravilne ishrane postala je veoma značajna u prevenciji,ali i lečenju mnogih bolesti.

Za normalnu funkciju gastrointestinalnog trakta neophodna je zdrava crevna sluznica u kojoj se pored fizioloških procesa varenja hrane,odvijaju brojni imunološki procesi kojima se eliminišu brojne strane čestice koje bi mogle da štete organizmu.

Ako je crevna barijera oštećena u tkivo creva prodiru čestice koje inače ne bi mogle da prodju zbog svoje veličine i koje se ponašaju kao antigeni(alergeni) i izazivaju imunski odgovor.

Simptomi

Simptomi intolerancije na hranu se, za razliku od alergijskih reakcija kod kojih se simptomi javljaju vrlo brzo posle unosa određene namirnice, pojavljuju kasnije jer je reakcija spora i odložena.

  • osećaj nadutosti u stomaku
  • osećaj mučnine posle uzimanja određene vrste hrane
  • probleme sa probavom (sindrom iritabilnog kolona)
  • zatvor

Adresa

Janka Veselinovića 22, Kragujevac

Telefon

066 346 886

Email

info@altermedika.co.rs

Pošaljite nam poruku!

Privatna ordinacija opšte medicine Altermedika pruža zdravstvene usluge iz oblasti opšte medicine i alternativne medicine – biorezonantna terapija i dijagnostika. Za sva vaša pitanja stojimo vam na raspolaganju!

Ostanimo u kontaktu!